11 september, 2009

Nya lyxiga sportbåtar från norska Cormate

Från Norge kommer det spännande nya båtmärket Cormate. För designen står Egil Ranvig och Tom Martens Meyer, som startade Hydro-Design 1985. Cormate har tagit fram ett par nya modeller i år, kallade Cormate T-24 och Sportmate 24. Båda ingår i en serie med lyxiga sportmotorbåtar.

Den förstnämnda av de två nyheterna från Cormate är en kompakt version av tillverkarens flaggskepp, T-27. Den är tänkt som en typisk sommarbåt med kabin, kojplatser för två personer och toalett. Enligt företaget självt är båten en konkurrent till båtar som Gozzi, Nimbus, Goldfish och Windy Oceancraft.

Båten levereras med antingen diesel- eller bensinmotor, från 190 hk bensin och uppåt i storlek. Den finns bland annat med 220 hk diesel från Cummins MerCruiser Diesel och gör då 46 knop medan bensinvarianten kommer upp i 41 knop max. båten kan dock förses med större motorer och gör då ända upp till 50 knop.

Sportmate 24 liknas mer vid en skärgårdsjeep och har en lite mindre koj. Det är också ingångsmodellen till Cormatebåtarna. Sportmate 24 har flera likheter med en riktig båtklassiker, Hydrolift F-23. Med 190 hk bensinmotor gör båten cirka 44 knop.

Länk: www.cormate.com