31 augusti, 2009

Fortsatt otur för Carl-Hampus Lundberg

Carl-Hampus Lundberg som tävlar i racerbåtsklassen T400 har inte haft turen på sin sida den här säsongen. Säsongens fjärde SM-deltäving i Kil, helgen 29/8 var inget undantag. Oturen började redan lördag morgon när teamet skulle åka från sitt boende. Precis innan de skulle ge sig av mot depån upptäcktes det att det bränsle man tagit med sig var stulet.

Eftersom man i T400 klassen kör med 2-takt motorer kör alla i klassen på miljövänlig bensin från Aspen. Den här bensinen är relativt svår att få tag på men det fanns som tur var att köpa på tävlingsplatsen.

Det var dåligt väder i helgen, både regn och kraftig blåst över tävlingsbanan. Blåsten gjorde att hårnålskurvan efter målrakan blev riktigt svår för alla förare. I det första heatet låg Carl-Hampus fyra men fick känna på vädrets makter i hårnålskurvan och körde på en boj.
Carl-Hampus tappade till femteplats. Tyvärr hade Carl-Hampus kört på fel sida om bojen och tvingades därför starta från åttonde startspår i heat två.

Heat två blev dock en succé för Carl-Hampus. Efter första bojen låg Carl-Hampus på en tredjeplats och var mycket nära på att knipa andraplatsen. Carl-Hampus visade en än gång att han gör otroligt bra starter när han tog fem placeringar bara i starten. Tyvärr lyckades Carl-Hampus aldrig köra förbi Johan Björk och kom i mål på en tredjeplats.

På grund av den omvända startordningen för de sex första fick Carl- Hampus starta från fjärde startled i heat 3. Men efter ännu en kanonstart ledde Carl-Hampus nu framför Philip Björk. Under de 3 första varven drog Carl-Hampus ifrån på banans kurviga del medan Philip tog igen på start och målrakan. Det var nu på tredje varvet Carl-Hampus fick känna på vädrets makter igen. I den svåra hårnålen fick Carl-Hampus en stoppsladd och Phili Björk som kom tätt bakom hade ingen chans att väja undan. Det blev en kraftig smäll och Carl-Hampus tvingades bryta heatet på grund av för stora skador på båten. Carl- Hampus kunde på grund av skadorna inte heller ställa upp i heat fyra.

Trots detta är Carl-Hampus Nöjd med helgen.
” Trots att det blev stora skador på båten och att jag inte placerade mig bättre än sexa i tävlingen är jag nöjd med helgen. Jag vann sista heatet i förra tävlingen och nu i helgen körde jag riktigt bra. Det känns som att allt slit med båten i vinter har gett resultat. Mitt ekipage är nu ett vinnande ekipage. Jag vill passa på att tacka Queen of Tools, de förstklassiga verktygen därifrån underlättar verkligen arbetet på båten”

Foto: Maria Plathin.