26 augusti, 2009

Fabio Buzzi kör snabb RIB runt Cowes

Fabio Buzzi, den italienska båtbyggaren vars senaste skapelse, FB RIB 39, får officiell premiär vid årets båtmässa i Cannes, Festival International de la Plaisance in Cannes, har bekräftat att han ställer upp i det klassiska racet Cowes Torquay Cowes.

– Det är en fantastisk RIB. Den har enastående manöverförmåga, den är snabb och redo för alla de besvärliga förhållanden som finns på Engelska kanalen, säger Fabio Buzzi, som är en världens mest respekterade båtkonstruktörer och fyrfaldig vinnare av Cowes Torquay.

Båten är konstruerad och byggd för den österrikiska racerbåtsmästaren och rekordhållaren Hannes Bohinc, som nyligen besökte Havens GP i Göteborg. Hans version heter “Hannes Bohinc’ Racing Rib 39”. Den båt som Buzzi ska använda är dock en lättare version, byggd i Kevlar och försedd med dubbla FPT N67 560 hk dieselmotorer med drev som som klarar effekter upp till 600 hk.

– Vi har testat båten på Comosjön, säger Buzzi. Prestanda är mycket imponerande. När jag började slå av på gasen vid 85 knop visste jag att det var dags att ta på hjälmen…

Motorpaketet är baserat på en av de mest beprövade kombinationerna inom powerboating, ZF Trimax Surface Drev. Kopplade till drevet är ett ZF 280-1 backslag och det allra senaste inom motorer från FPT. Båten har lättats cirka 500 kg och sänkt 200 mm.

Buzzis båt heter Wettpunkt.com och är på väg mot Isle of Wight, där Hannes Bohinc, Max Holzfeind och navigatören Ed Williams-Hawkes ställer upp tillsammans med 21 andra båtar i det 160 Nm långa racet.

Cowes Torquay Cowes startar kl. 10.00 från Cowes på lördag 29 augusti.

Länk: www.wettpunktracing.com