26 augusti, 2009

Höstregatta i Nynäshamn

Den 5-6 september är det dags för Nynäs Höstregatta med North Sails ORC Int. Cup, IRC samt SweLYS/SRS. Precis som tidigare ingår regattan i Stockholms Rankingserie (ORCi/IRC) och genom att arrangörerna tillämpar ”double scoring” kan de båtar som innehar mätbrev för både ORCi och IRC delta i båda klasserna, parallellt.

Rankingserie/Cup förs separat i respektive klass, d.v.s IRC för sig och ORCi för sig. SweLYS/SRS klassen tävlar för sig.

Program
Fredag 18-20 Kansli öppet för registrering
Lördag 07 – 07:45 Kansli öppet för info & registrering
08:00 Skepparmöte
10:00 Varningssignal första start
After Sail (grill och bar) och debriefing, bildvisning.
Söndag 08:00 Banalternativ anslås.
10:00 Varningssignal korta havsbanan

Prisutdelning i klubbhus ca 2h efter sista båts målgång.

Klasser
ORCi
IRC
SweLYS/SRS

IRC startar gemensamt med ORC International för att möjliggöra ”Double Scoring” för de som har sin båt inmätt i både IRC och ORC International. IRC och ORC Int kommer att segla ett varv mer än följande klasser för att minska/undvika väntetider mellan racen. Säkerhetsklassning för IRC och ORC int är ISAF OSR kategori 3, utan livflotte (www.shf.nu -> säkerhet)

Bana
Lördag
Kryss-läns-bana med en beräknad seglingstid på ca 1 timme. 4 seglingar är planerade med begränsningen att ingen start påbörjas efter 15:45.

Söndag
Kort distansbana med start och mål på Gårdsfjärden.

Anmälan
Anmälan önskas så tidigt som möjligt, och startlista kommer att läggas ut på hemsidan. Anmälningsavgift 800:- för ORCi/IRC, 600:- för SweLYS/SRS till pg 14 44 56-1 senast 31 augusti. Anmälan till info@nynashamnssegelsallskap.nu

Länk: www.nynashamnssegelsallskap.nu