15 augusti, 2009

Anna Kjellberg svensk mästare i Matchracing

– Superbra, det är en jättekänsla att ta mitt första SM-guld. Anna Kjellberg, GKSS, vann SM i Matchracing för damer på fredagen, med tre raka matchsegrar över sin klubbkompis Karin Hagström. Göteborgskan Sofia Brander tog överraskande tredjeplatsen i kamp mot tyska världsmästarinnan i E-jolle, Svenja Puls.

Premiären för Swedish Sail Cup i Karlskrona bjöd på riktigt varierande väder, från lätta vindar och sol till kulingbyar och regn och byiga vindskift däremellan.

– Det var väldigt svårseglat, men Anna seglade jättebra, tyckte Karin Hagström som mötte sin överman.

Anna Kjellberg och hennes team Malin Källström, som idag fick sitt femte SM-guld i Matchracing, och Helena Rask, tog en rejäl diskussion efter första dagens grundomgång, där de hade stora svårigheter att bemästra den lilla CB66-båten.

– Vi sa att nu får det vara dags att visa vad vi går för, och det gjorde vi, sa Anna glädjestrålande innan hon som segrare kastades i vattnet av sina motståndare.

Sofia Brander från GKSS, förlorade sin första match men seglade därefter med självförtroende mot tyskan Svenja Puls, och vann tre raka segrar och SM-bronset.

Swedish Sail Cup, som seglades för första gången fick mycket beröm för sin tävling, även om vindförhållanden a var väldigt luriga och svåra.

– En imponerande tävling, tyckte Anna Kjellberg. Vi bokar in nästa år direkt.

Resultat Finalen Swedish Sail Cup, Karlskrona:
1. Anna Kjellberg, GKSS
2. Karin Hagström, GKSS
3. Sofia Brander, GKSS
4. Svenja Puls, NRW (Tyskland)

Länk: www.karlskrona.se/sail