10 augusti, 2009

Stenungsbaden i centrum för 46:e Tjörn Runt

Lördagen den 15 augusti arrangerar Stenungsunds Segelsällskap den klassiska seglingstävlingen Tjörn Runt för 46:e gången. Här samsas olympiska mästare med glada amatörer på lika villkor – totalt är över 500 båtar anmälda till denna traditionsenliga folkfest.

Arrangemangen kring seglingarna utgår från Stenungsbaden Yacht Club, där man inleder uppladdningen redan på fredagseftermiddagen med skepparträffar. Tidigare under dagen genomförs dessutom Lilla Tjörn Runt, som numera är Nordens största tävling för optimistjollar, med nära fyrahundra anmälda juniorseglare i alla årsklasser.

Första start på lördagen går kl 8:50 utanför Stenungsön, med målgång i den inre delen av Stigfjorden. Båda dagarna ger såväl den mångtusenhövdade publiken och alla deltagarna gott om tillfällen att koppla av, med ett digert underhållningsprogram.

– På fredagen laddar vi upp med CC&Lee, Magnus Carlsson och Partypatrullen, medan lördagens regattafest med prisutdelningsmiddag följs av dans till Sound Express och Rock of the Eighties med Mats Livén och Partypatrullen, berättar Karin Åkerman som är marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Just Karin Åkerman återfinns denna gång även som tävlande – i en renodlad tjejbåt!

– Ja, vi är ett nätverkande kompisgäng från traktens näringsliv som bestämt oss för att ställa upp bara för att det är så kul – och förstås för att skapa lite extra uppmärksamhet för tävlingarna, berättar Karin vidare. Övriga i gängets Bavaria 50-fotare är Sanna Hermansson från Salt & Sill, Britta Stolt från Rederi AB Transatlantic, Liselott Kantling från Stenungsunds segelsällskap och frilansfotografen Lisa Nestorson.

Länk: www.stss.se

Fotograf: Lisa Nestorson.