7 augusti, 2009

Deltagarna på plats inför Havets Grand Prix

Nu är deltagarna på plats inför årets P1 Powerboat World Championships i Göteborg. Powerboat P1 är världens främsta marina motorsport med deltagare från hela världen och topphastigheter på över 200 km/h i fräcka enskrovsbåtar och katamaraner.

I år komemr teamen i både klass Evolution och klass SuperSport att tävla om titeln i VM i fem deltävlingar, Grand Prix of the Sea i Europa, Asien och Mellanöstern. Detta är den sjunde säsongen som tävlingen arrangeras.

Årets säsong startade i Valetta på Malta den 8 maj och fortsatte därefter till Istanbul i Turkiet (19-21 juni). Därefter åkte båtarna till San Benedetto Del Tronto i Italien (3-5 juli). Efter tävlingarna i Göteborg väntar finalen på italienska Sicilien, som hålls 11-13 september.

Följ deltävlingen i Göteborg på hemsidan.

Länk: www.w-w-i.com/p1_2009/

Foto: onEdition

Kommentarer

Ulf Larsson 02:26:57 2009-08-08

Har idag besökt Göteborg för att se Havets Grand Prix, och måste tyvärr konstatera att det var den i särklass sämsta motortävling jag besökt sen jag var med farsan på biltävling första gången 1965.
Betalade 175:-/ per person i Frihamnen för att få se lite depåarbete innan start. Det första man erbjuds är en hamburgare för 80:- + dricka 25kr. Det kan man väl leva med , men när man därefter går ner mot vattnet för att beskåda dessa båtarnas formel 1 stoppas man av en ordningsvakt som förkunnar att jag har minsann inget tillträde till detta område. Dom få betalanda åskådare som var där var samtliga minst sagt förbannade över detta och ifrågasatte vad vi hade betalt inträde för.
I priset ingick resa med spårvagn till tävlingsområdet vid Oscar II fort. Vi fick dessvärre ingen information om var vi skulle kliva av spårvagnen, bara att från Brunnsparken kunde man ta 7 eller 11. Vi hamnade nu på Saltholmen efter ca 50 minuters spårvagnresa utan fungerande ventilation.
När vi väl kom fram dit fick vi fram av någon badgäst att vi skulle stigit av 2 hållplatser tidigare. Tillbaka igen efter en snabbfika på Saltholmens Cafe som piggade upp oss litegrann och steg av på 2:a hållplatsen från Saltholmen.
Letade oss ner mot havet och kom till Räddningstjäntens anläggning. Såg några båtar som körde runt lite utanför hamnen och frågade tillslut en av killarna från räddningstjänsten hur vi skulle ta oss till Oscar II Fort men han var inte säker på hur man tog sig dit, dom använde alltid GPS vid utryckning……..
Efter att vi gått tillbaka till spårvagnen och åkt ytterligare 2 hållplatser kom vi till slut till K4:as kasernvakt som gav oss en väldigt diffus vägbeskrivning, och efter ca 3 timmars spårvagnsresor och promenerande över i stort sett hela Långedrag kom vi äntligen fram till Oscar II Fort och publikområdet. Jag räknade till hela 15 st som hade hittat dit och när vi anlände startades högtalaranläggningen upp med med sändningar från Bandit Rock, äntligen började det se ut som om denna dag inte skulle bli helt misslyckad. ca 16.10 kom det då en båt körandes utanför fortet och efter 1 minut yterligare en.
Högtalarsystemet var nu helt tyst så någon som helst information om hur kvalificeringracen gick fick vi inte.
Är inte säker på om vi såg 6 eller 8 båtar köra förb innan det blev stopp vid 5 tiden. Vi gav upp och började gå tillbaka mot spårvagnen för transport mot frihamnen och den parkerade bilen. Har lovat mig själv att aldrig mer åka på något P1 båtrace ever!!!