20 juli, 2009

Äntligen är startfältet samlat för VM i Starbåt

Nu är anmälningstiden ute för att anmäla sig till Starbåts-VM i Varberg, den mest prestigefyllda seglingstävlingen i Sverige vad gäller olympiaklasser i segling. Inte mindre än 96 Starbåtar från 24 olika nationer är anmälda för att göra upp om VM-titeln i farvattnen utanför Varberg. Seglingen arrangeras av Varbergs Segelsällskap.

Efter utslagsgivande kvalseglingar på nationell nivå och nu senast en tuff förövning under ”Kieler Woche” i juni är nu ett stjärnspäckat startfält klart för årets största och mest attraktiva seglingstävlingen detta år, Starworld 2009 i Varberg. Ett merittungt och segervisst gäng kommer att samlas i Varberg under vecka 32 och här kommer ni att finna legender som Pelle Petterson med flera VM och OS-medaljer i bagaget och det bara inom Starbåt.

Här kommer tidigare VM- och OS medaljören och Volvo Ocean Race från USA, Polen, Storbritannien, Brasilien m.fl. tampas med vår egen seglingsstjärna Fredrik Lööf/Johann Tillander för att göra om de ädlaste medaljerna.

Andra intressant seglare som kommer finnas med i toppstriden är vinnaren från Kieler Woche, Mark Menderblatt/Mark Strube från USA, Robert Scheidt/Bruno Prada från Brasilien,, Mateusz Kusznierewsz och Andrew MacDonald/Brian Faith även dom från USA.

Fredrik gör förövrigt en spännande resa denna säsong med en ny gast i Johann Tillander från Göteborg och en 4:a plats i Kiel visar redan att de med i världstoppen vilket bådar gott inför VM på hemmaplan.

Som sagt ett imponerande startfält som gör upp om den kanske mest prestigefulla titeln i Starbåts-VM och som värd står Varbergs Segelsällskap, VSS som lyckades ta hem tävlingen i konkurrens med bl.a. Rio de Janeiro. Mycket kommer att hända under ”Sailing Week Varberg”, ett Event-område kommer att byggas upp i Varbergs hamn med olika aktiviteter, mer eller mindre kopplade till tävlingsseglingarna.

För att närmare bevaka tävlingarna i Varberg vecka 32 anmäl dig för ackreditering till Starworld 2009 Championship.

Länk: www.giveandgo/vss.se

Kommentarer

Gugge 23:19:04 2009-08-02

Grattis Varberg! Det här ska bli roligt! Loggan till Starbåts-VM som ni tagir fram är riktigt bra. proffsigt!