4 juli, 2009

Hitta din egen vik via ny tjänst på Internet

Minvik.se är en ny Internetbaserad tjänst som hjälper båtfolk att på ett enkelt sätt hitta skyddade naturhamnar i Stockholms skärgård. Vår tjänst tillåter användare att söka och visa lämpliga vikar att lägga till i baserat på rådande vindriktning och avstånd från nuvarande position.

En registrerad användare har dessutom möjlighet att både bygga sin egen privata samling av favoritvikar och dessutom dela med sig av dessa med sina vänner, förutsatt att de också registrerat sig. Tjänsten har anpassats för att vara snabbladdad även under dåliga signalförhållande med ett mobilt bredband och fungerar även bra på skärmar med lägre upplösning, som t.ex. på de nu så populära netbooks.

Minvik.se befinner sig i ett beta-stadium, där de tillåter ett begränsat antal användare att registrera sig och prova tjänsten i syfte att ge oss feedback, utvecklingsförslag och givetvis för att identifiera eventuella fel och brister. Vi ser redan idag en rad

utvecklingsmöjligheter: t.ex. möjligheter att lägga till kommentarer på vikarna, göra en mobiltelefonanpassad version av tjänsten samt även att utöka det geografiska området till att täcka hela Sverige.

Länk: www.minvik.se