3 juli, 2009

De flesta deltagande båtar har passerat Östergarn

Av 255 startande segelbåtar i Eurocard Gotland Runt hade 237 rapporterat passage av Östergarns fyr på östra Gotland klockan 8 på fredagsmorgonen. 15 båtar har brutit tävlingen på grund av svag eller obefintlig vind i kombination med tidsbrist. Tre båtar har ännu inte rapporterat vid Östergarn. De två snabbaste båtarna, TP 52:orna Ran och Artemis rundade Hoburgen vid halv ett natten till fredagen med 6 minuters mellanrum. Vid 8-tiden på morgonen befann de sig strax söder om Visby. Den klassiska yachten Refanut, som seglar på den 179 NM långa Baltic Racebanan beräknas nå målet utanför Sandhamn vid 12 i dag.

I klass LYS C leder Modintryckoffset med Carl Johan Marnell som skeppare före Sjömanyachting med Lars Sjöman och finska Xantippe med Tor Lundström som skeppare.

Klass IRC C leds av Eminenta, Måns Ulfsparre som skeppare, före Krut med Johan Freye och Matador med Jonas Grandér som skeppare.

I klass LYS D var Silfverfågel första båt att passera Östergarn och hon leder också fältet på korrigerad tid. Tvåa är Trassel med Bertil Tobiasson som skeppare och på tredje plats ligger Dehlta, skeppare Leif Englund.

I ORC Club D leder finska båten Aino med Eero Suonio som skeppare före Victoria med Christoph Michalski och Notre Dame med team Sahlström.

ORC International D leds vid Östergarn av La Dolce Vita med Per Lindstedt som skeppare. Tvåa är Amarone med Jonas Wiström och trea är Lady X med Mikael Algvere som skeppare.

I ORC International C, den klass i vilken totalsegraren i Eurocard Gotland Runt utses, leder Avantime med Christer Ahlbäck som skeppare. På andra plats ligger 19-faldige Gotland Runtseglaren Ralf Aspholms Datacom och på tredje plats ligger Imperiet. Du Soleil II med Ingvar Hertzman ligger på tolfte plats.

I entypsklassen X-35 där de alpina herr- och damlandslagen seglar leder Audi R8 med tjejåkarna ombord. Tvåa är Matrisen med Robert Szabo, tre är Escape med Peter Pohl. De alpina landslagsherrernas Audi R10 ligger fyra.

I Grand Open IRC, där de två mycket snabba TP 52:orna seglar leder TP 52:an Ran fyra minuter före systerbåten Artemis. Trea i klassen är Varuna med Jens Kellinghausen som skeppare.

Varuna är också inmätt i klass Grand Open OR, där hon då leder före Tieto Passion från Finland med Jouni Romppanen som skeppare. Trea ligger La Dame De Vei med Pär Johansson och fyra ligger Royal Blue.

LYS Multi Open med de två SeaCartkatamaranerna Audia Sport och True Look leds av Audi Sport.

Länk: http://www.ksss.se