15 juni, 2009

Götheborg kastade loss

Ostindiefararen lämnade på lördags kvällen Göteborg under klarblå himmel. Skeppet gör sommaren 2009 en skandinavisk turné med hamnstopp i Danmark, Norge och längsmed Sveriges västkust. Sommarens turné är uppdelad i fem etapper. Ombord finns, förutom den professionella besättningen, en jungmansbesättning om 50 män och kvinnor som byts ut efter varje etapp. Den första etappen går till Arendal på norska Sörlandskusten.

Till Sörlandskusten anländer Götheborg på midsommarafton den 19 juni för att vara del av den historiska folkfesten Kjaempestaden.

– Det glädjer oss att Götheborg är ute på turné igen och att vi kan genomföra turnén som planerat trots branden i Frihamnen, då vår lagerlokal brann ner. Nu hoppas vi att skeppet får en sommar med mycket segling och uppskattade hamnbesök i våra skandinaviska grannländer, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på SOIC.

Innan färden går vidare till Arendal, stannar Götheborg till i Marstrand för att agera startskepp för Volvo Ocean Race den 14 juni.

Scandinavian Tour 2009

Klara hamnstopp:

Marstrand/Volvo Ocean Race 14 juni

Arendal 19-21 juni

Fredrikshamn 26-28 juni

Sandefjord 1-3 juli

Stavern 4-5 juli

Stavanger 15-17 juli

Lysekil 27-30 juli

Risör 6-9 augusti

Länk: www.soic.se