11 juni, 2009

Nya Paragon 31 debuterar under Volvo Ocean Race

Lördagen den 13 juni premiärvisas Paragon 31 – en ny modell från Paragon Yachts – på Volvo Ocean Race i Stockholm. Under tävlingens stopp i Stockholm ska Paragon 31 agera bevakningsbåt, men ligger också förtöjd vid Skeppsbron för visningar.

– Paragon 31 är en båt för båtmänniskor med högsta krav på prestanda och sjöegenskaper. Den är byggd för att klara tuffaste tänkbara miljöer året runt, säger Magnus Andersson, vd för Nimbus Boats, Paragon Yachts ägare.

Båten är den andra modellen i en generation av året runt-båtar som bygger vidare på det lyckade Paragon 25-konceptet. Paragon 31 har goda stuvutrymmen och en planlösning som ger stora utrymmen som passar hela familjen och aktiviteter till sjöss.

Paragons filosofi är utvecklat av Sakari Mattila och bygger på en noggrann förstudie, samarbete och utveckling tillsammans med sjöräddning, kustbevakning, tävlingsförare och yrkesmän som arbetar i krävande miljöer till havs.

– Det är en båt för konnässörer. Samtidigt som den är rymlig och praktisk, är den enkel och trygg att köra och manövrera och har en nytänkande och stilren Skandinavisk design, säger Magnus Andersson.

Båten är starkt v-bottnad, vilket innebär att den går mycket stabilt under manövrering i höga hastigheter och håller nere bränsleförbrukningen till cirka 1,8 liter per distansminut för motoralternativet D6-370. Toppfarten ligger på cirka 38 knop.

Länk: www.nimbus.se