10 juni, 2009

800 båtplatser i ny spansk jättemarina

Nu planeras en ny stor marina i södra Spanien. Det är engelska Genus Marine & Leisure som ska utveckla den nya marinan, som byggs i La Línea de la Concepción i Cadiz nära Gibraltar. Den beräknas öppna i mars 2010.

Marinan är den största hamnanläggningen i delprovinsen Andalusien. Den markerar också 25-årsjubileet för Genus Marine & Leisure, som är Europas största förmedlare och mäklare av större båtplatser.
Den nya marinan får de allra modernaste bekvämligheterna och servicefunktionerna i Medelhavet, enligt investeraren. De flesta båtplatserna byggs vid flytbryggor i stället för fasta bryggor. Båtplatserna varierar i storlek och finns för båtar på 8–50 m längd. Dessutom har anläggning 200 båtplatser under tak på land enligt amerikansk modell. Dessa planeras att stå färdiga 2011.
Till hamnanläggningen planeras även ett konferenshotell – Iberostar Hotel med 265 rum, ett kongresscenter och mängder av olika avkopplingsanläggningar. Totalt täcker marinan 139 760 m2 vattenområde och 134 255 m2 på land. I anslutning finns även verkstäder, 1 000 parkeringsplatser för bilar etc.

Länk: www.marineonline.co.uk