5 juni, 2009

Ny 46-fotare från Sealine

Engelska Sealine har gjort sig kända för en snabb utveckling av motorbåtar, ofta med en egen designstil. Nu har Sealine presenterat planerna för sitt senaste flaggskepp i F-Serien, F46. Båten kommer att sjösättas i september i år.

F46 är en flybridge motorbåt som visar den stil som framtida Sealine Fbåtar kommer att få. Enligt företaget visar detta på det allra senaste inom brittisk marindesign.

F46 har en öppen planlösning genom hela båten. Varje område i båten är förbundet med vartannat, från cockpit genom undre däck till förkabinen. Båten har en del finesser som till exempel en unik och flexibel del för avkoppling och nöje.

Salongen har en symmetrisk L-formad sittavdelning från babordsidan till styrbordsidan. Förutom detta kan sex personer sitta i cockpit. Salongen har två stycken skylights och gott om ljusinsläpp även på andra sätt. Passagerarna har 360 graders synfält.

Flybridge är mycket större än på liknande båtar. Sealine uppger att upp till tio personer kan vistas där och umgås kring grillen och en wet bar med kylbox.

Båtens skrov är detsamma som hos Sealine SC47, som lanserades förra året. Skrovet är specialdesignat för att passa pod drive framdrivningssystem som Cummins MerCruiser Zeus eller Volvo Penta IPS. Skrovet finns i flera karakteristiska färger – vitt, gult, brunt eller blått. Interiören är i valnötsträ, läder och olika konstmaterial.

Priserna startar på £399,950 plus moms för en Sealine F46 med 2 x Cummins MerCruiser Diesel QSB 5.9 @ 480 hp (960 hk totalt).

Länk: www.sealine.com