5 juni, 2009

Dop och jungfrutur för världens snabbaste flytande bastu

Nu är världens snabbaste flytande bastu sjösatt – en minatyr av det flytande hotellet vid restaurang Salt & Sill på Klädesholmen. I samband med dopet den 10 juni klockan 13.00, under Volvo Ocean Race på Marstrand, blir det jungfrutur och presentation av den flytande bastun.

Dopceremonin den 10 juni kommer att utföras av de båda gudmödrarna Ellen och Wilma Hermansson. Flickorna är 10 år och tvillingdöttrar till Salt & Sills ägare Susanna och Patrick Hermansson.

Restaurang Salt & Sill öppnade sitt flytande hotell i oktober förra året. Den flytande bastun kommer att ha sin hemmahamn på Klädesholmen bredvid hotellet och användas som relaxavdelning, konferenslokal, bröllopssvit och mässutrymme.

Den 11,9 x 6,5 meter stora huskroppen är byggd av lättviktigt glasfiber som är monterad på en katamaranplattform och kommer att drivas av två dieselmotorer från Volvo Penta med vardera 160 hästkrafter. Bastun förväntas komma upp i en fart av 15 knop och är såvitt man vet, världens snabbaste flytande bastu.

Länk: www.saltosill.se