3 juni, 2009

En het världsnyhet under vattenytan

Ästad Gård som har utvecklats till en SPA-anläggning i världsklass utökar nu sin repertoar av bastumiljöer med Nordens och troligtvis världens första undervattensbastu. Därmed kan gästerna nu välja mellan sex bastumiljöer – och fler väntar runt hörnet. Sinnenas SPA på Ästad Gård är ett unikt, exotiskt och inspirerande SPA placerat ute i det fria. Genom en trädgård når besökarna de olika SPA-faciliteterna.

Här finns kvarnbastun som ligger i två etage, ångbastun med varmbad som tar plats under en gammal stenbro, sjöbodsbastun belägen precis intill kvarndammen, den tropiska bastun, tornbastun som ligger på hög höjd samt varma karbad, massagebad och en glasklar källvattensjö med sand från Kattegattsbotten.

Till denna härliga samling läggs nu ännu en bastu till. Mitt i källvattenssjön placeras en varm relaxavdelning. Med en sprakande kamin, stora fönster och en spegelblank vattenyta intill knuten skapas en rofylld och förtrollande atmosfär.

En trappa ner väntar den heta undervattensbastun med plats för 20 personer.

– Idén tog form då vi ville bredda upplevelsen på gården och låta ett helt nytt perspektiv ta form framför våra gästers ögon.

Undervattensbastun är långt ifrån en vanlig träpanelsbastu. Längs en av de stenbeklädda väggarna rinner ett vattenfall i miniatyr som skänker ro åt både kropp och själ. Ljudet av porlande vatten möter den sprakande brasan och den heta värmen känns extra skön när man vilar blicken på undervattensparadiset genom rutan. En utsökt upplevelse har skapats.

– Liksom trädgården kommer vi att ljussätta vattnet såväl ovanför vattenytan som under. Härliga vattenväxter som näckrosor och annat kommer ytterligare pryda utsikten och givetvis ska vi ha fi skar också, berättar Daniel Carlsson.

Länk: www.astadgard.nu