27 maj, 2009

Nådendals Spa blir del av Holiday Club

Holiday Club Resorts AB och Sunborn Oy har undertecknat ett samarbetsavtal kring de nya semesterlägenheterna som ligger i direkt anslutning till Nådendals Spa. Den nya resorten blir Holiday Clubs 21:a semesteranläggning och den kommer att heta Holiday Club Naantali Residence. Efterfrågan på Holiday Club-andelar (Ownership) växer och företaget anställer nu 25 nya medarbetare inom försäljning och marknadsföring.

– Nådendals Spas goda rykte och fantastiska läge var viktiga skäl till att det blev ett avtal. Holiday Club Naantali Residence gör vårt Ownershipprogram ännu mer mångsidigt än förut. Nu kan vi erbjuda ett nytt, lyxigt alternativ till våra kunder i Sydfinland som uppskattar en högklassig och lugn semester. Vi förväntar oss också stora resandeströmmar från Sverige, säger Holiday Club Resort Oy:s VD Vesa Tengman.

Holiday Club Naantali Residence blev klart sommaren 2008 och ligger i omedelbar närhet av Nådendals Spa. Den moderna hotellanläggningen har byggts av Sunborn Oy och är planerad och utvecklad för att öka serviceutbudet hos Nådendals Spa samt att möjliggöra en längre semester i Nådendal.

Holiday Club Naantali Residence har 40 högklassiga lägenheter på 1-2 rum, alla med magnifik sjöutsikt. Holiday Clubs Ownershiplägenheter är andelar i en bostadsrättsförening och berättigar till en veckas semester under den tidsperiod man äger. Om man vill kan man ansluta sin veckoandel till det världsomspännande semesterbytessystemet RCI och bestämmer själv på vilket av deras cirka 4000 semestermål över hela världen man vill tillbringa sin semester.

– Det nu ingångna avtalet är början på ett samarbete mellan två starka företag. Holiday Club Resorts Oy är Europas största operatör av andelsägt semesterboende och ett naturligt val som samarbetspartner, eftersom de förstår vår idé gällande högklassiga semesterandelsprodukter. Samarbetet ger mervärde både till Nådendals Spas kunder och Holiday Clubs andelssägare, säger Sunborn Oy:s operativa direktör Hans Niemi och fortsätter:

– Holiday Club säljer och marknadsför enligt avtalet även andelar i Sunborn Oy:s egna veckoandelsbolag Sunborn Vacation Club som bildades 2004.

Nådendals Spa är det ledande privata konferens- och semestercentret i Norden. Det har två gånger valts till ett av de 100 bästa badhotellen i världen, fem gånger till årets konferenshotell i Finland (senast 2009) och flera gånger till Finlands bästa spa. Nådendals Spa har årligen över 300000 besökare, varav cirka 200000 är övernattande gäster.

Även Holiday Club Resorts Oy, som i höstas övergick i helfinsk ägo, har haft en stadig tillväxt. Under det bokföringsår som började i oktober har Ownershipverksamheten ökat med nästan 10 procent. Holiday Club Resorts Oy öppnar även ett nytt försäljningskontor på Holiday Club Naantali Residence.

Länk: www.holidayclub.se