26 maj, 2009

Viamare hjälper svensk segling i OS i London 2012

Viamare fortsätter sitt engagemang inom svensk segling. Företaget har skrivit ett nytt sponsorkontrakt med Svenska Seglarförbundet fram till OS i London 2012 värt drygt en miljon kronor. Målet är fler medaljer. Och då guld. – Vi var så nära i Peking, vi fick ett brons, men kunde fått betydligt mer, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör.

En av lärdomarna som Svenska Seglarförbundet drog efter OS i Peking var att svenska seglare saknar tillräcklig erfarenhet av matchracing.

– Vi låg mycket bra till efter försöken, men på själva finalseglingen när allt skulle avgöras, då missade vi Det ska vi inte göra i London, säger Stefan Rahm.

För att lyckas med detta måste de svenska elitseglarna få pröva hetluften, ofta.

Det är här Viamare kommer in. Fram till OS i London 2012 ger sponsoravtalet Svenska Seglarförbundet drygt en miljon kronor i stöd för att uppnå bättre resultat.

– Viamare verkar i en marin miljö, vi bygger båtar, drivet hotell med sjöanknytning och bygger och driver marinor samt övriga tjänster nära förknippade med sjölivet. För oss är segling något positivt och överensstämmer väl med våra kärnvärden som glädje, kvalitet och långsiktighet. Därför vill vi hjälpa Seglarförbundet till framgång, säger Patrik Mehks, marknadschef Viamare.

– Segling är en liten sport i Sverige, men framgångsrik. Våra konkurrenter satsar oerhörda summor på att få OS-medaljer. Avtalet med Viamare hjälper oss att fortsatta kunna vara med och slåss längst fram. För där vill vi vara, säger Stefan Rahm.

Länk: www.viamare.se