10 maj, 2009

Bavaria testar nya Deep Blue 46 på Mallorca

I förra veckan började tyska Bavaria testa sin nya motorbåt Deep Blue 46, som visades på båtmässan i Palma för två veckor sedan. Deep Blue 46 är nu tillgänglig för testkörningar med press och återförsäljare. Deep Blue 46 är en helt ny stil av motorbåtar från Bavaria som tas fram i nära samarbete med BMW Group DesignworksUSA, en underleverantör till BMW Group. Båten har fått väldigt stor uppmärksamhet efter världspremiären på båtmässan i Düsseldorf tidigare i år.

– Vi har fått många lovord för vår Deep Blue 46 sedan vi lansera den och vi tycker det är kul att se så många återförsäljare och journalister testa båten i Palma, säger Andres Cardenas, VD för Bavaria Yachts.

– Det är särskilt viktigt att att verkligen få känna och köra en motorbåt som Deep Blue 46 själv och upptäcka de dynamiska egenskaperna och de generösa utrymmena i detta nya koncept.

Testbåten är målad och tejpad i satingrå och är utrustad med ett särskilt komfortpaket – ungefär som när man köper bil nu för tiden.

Komfortpaketet omfattar bland annat teak på skarndäcken och i cockpit, dynor på fördäck, kylskåp i sittbrunnen, mikrovågsugn med grill med mera.

Båten är utrustad med en E120 kartplotter från Raymarine.

Svensk representant för Deep Blue 46 är Bavaria Sverige. Båten är inte billig, den kostar från 4 Mkr med två Volvo Penta D6-330 hk.

Länk: www.bavariasverige.se