10 maj, 2009

Ericssons båtar tvåa och fyra i Bostonrace

BOSTON (9 maj 2009) – Ericssons internationella båt, Ericsson 4, blev tvåa i Bostons in port-race efter suveräna Telefonica Blue från Spanien som vann lördagens båda seglingar. Spanjorerna dominerade racet totalt och ligger nu tvåa i sammandraget totalt för hela Volvo Ocean Race efter Ericsson 4.

Ericsson 3, med skepparen Magnus Olsson, började dagen svagt med en sjätteplats i första seglingen och tjuvstartade sedan i den andra. Men nordborna seglade ändå upp sig till en tredje plats i andra seglingen och slutade som sammanlagd fyra.

För Ericsson 3 är fjärdeplatsen det bästa de presterat i samtliga in port-race i Volvo Ocean Race 2008-2009. Trots att det började så illa. Och skeppare Olsson var nöjd och glad efteråt.

– Efter första seglingen ville jag ge mig själv och hela min besättning sparken. Men jag hittade inte en ny besättning där ute på sjön, så jag var tvungen att ge oss en chans till och det blev ju riktigt bra till slut, säger Magnus och skrattar

För Magnus Olsson och Ericsson 3 blev det alltså en liten framgång till slut, eftersom de tog in en poäng på Puma som ligger trea sammanlagt. Ericsson 4 blev trea och tvåa i lördagens två seglingar. Därmed leder skepparen Torben Grael och hans besättning fortfarande sammanlagt. Tvåan Telefonica Blue lyckades bara ta in en halv poäng medan trean Puma halkar efter de två i toppen.

Nu väntar en vecka med träning och förberedelser inför etapp sju som startar från Boston på lördag och som tar båtarna över Atlanten till irländska Galway. Dit väntas de cirka en vecka senare, dvs runt 23 maj

VOLVO OCEAN RACE IN PORT-RACE I BOSTON
1. Telefónica Blue: (4 points)
2. Ericsson 4: (3.5 points)
3. Delta Lloyd: (3 points)
4. Ericsson 3: (2.5 points)
5. Telefónica Black: (2 points)
6. Puma: (1.5 points)
7. Green Dragon: (1 point)

VOLVO OCEAN RACE SAMMANLAGT
1. Ericsson 4, 81 poäng
2. Telefónica Blue, 68,5
3. Puma, 65,5
4. Ericsson 3, 55,5
5. Green Dragon, 45
6. Telefónica Black, 31
7. Delta Lloyd, 24
8. Team Russia, 10.5

Länk: www.ericssonracingteam.com

Bilderna:

Telefonica Blue.

Mange Olsson var nöjd med fjärdeplatsen. Foto: Oskar Kihlborg/ERT.