8 maj, 2009

Kajakexplosion vid Sjöhistoriska museet

Kajakdagarna vid Sjöhistoriska museet fortsätter att slå rekord. Den 9-10 maj är det åter dags för den populära kajakmässan. Alla kommer att vara där. Och de är fler än någonsin. – Alla stora inom kajak i Sverige finns på plats men vi har också besök från bland annat Polen och USA, säger Magnus Fischer på Kajakspecialisten som arrangerar Kajakdagarna tillsammans med Sjöhistoriska museet.

Det är sjätte året som mässan hålls. Den har lockat fler för varje år, liksom kajaksporten.
– Paddling är populärt eftersom det passar alla och alla åldrar, det finns klubbar och kurser för både barn och veteraner. Det krävs förståelse för sjön och säkerheten men så är det med allt båtliv, säger Magnus Fischer.

Under Kajakdagarna kan besökarna kolla in hundratals olika kajaker, träffa andra paddlare, hitta nya kurser och resmål, lyssna på föredrag och se på uppvisningar. För mer vana paddlare anordnas också tävlingar. Även för den som aldrig provat att paddla men är lite nyfiken så finns all anledning att komma till Sjöhistoriska.
– Är man intresserad av att börja så är Kajakdagarna en utmärkt utgångspunkt. Här får man en ordentlig överblick över vilka kurser som finns och vad paddlingen har att erbjuda, säger Magnus Fischer.
Kajakdagarna 2009 vid Sjöhistoriska museet
9-10 maj kl. 11-16. Fri entré!

Hela programmet och mer information på:

Länk: www.sjohistoriska.se

Foto samtliga bilder: Magnus Fischer

Länk: www.kajakdagarna.se