27 april, 2009

redKnows presenterar svensk produktserie

Axtech har med utvecklingen av GPS/GSM-larmet redKnows MiniFinder lagt basen för sin produktlinje. Utveckling sker kontinuerligt utifrån MiniFinder-plattformen och som steg två lanseras nu de nya produkterna MiniFinder SENSOR och MiniFinder LIVE.

MiniFinder är en stöt och vattentålig spårsändare med storlek som en mobiltelefon. Det placeras enkelt i fordon, båt, MC eller utombordare mm. Det larmar om någon flyttar eller stör din egendom. Om ett larm går får du SMS med information och positionen på kartbild direkt till din mobiltelefon. MiniFinder har blivit väl mottaget på marknaden sedan produktionsstart i november 2008. Produkten har intresserat stora etablerade aktörer såsom Ahlsell, Mekonomen och Duells att satsa på spårande larm. Högst resultat i test av spårlarm i Vi Båtägare nr. 2, 2009 visade också att satsning på användarvänlighet och enkelhet lönar sig.

De nya larmen i redKnows MiniFinder-serie, utvidgar användningsområdet för redKnows produkter.

Vill man följa ett fordons eller båts färd “live” på karta väljer man MiniFinder LIVE, som utöver de vanliga larmfunktionerna innehåller en mjukvara som stöder GPRS. Ägaren av larmet kan kontinuerligt följa sin egendom på karta på sin personliga hemsida på www.redknows.se.

MiniFinder SENSOR öppnar valet att lägga till extern sensor. Det ger möjlighet för de som utöver att kunna spåra fordonet eller båten, även behöver t. ex. inbrottslarma sin båt eller en byggnad där larmat fordon finns placerat.

– Vi har en medveten strategi i vår utveckling, säger Ove Eklund VD för Axtech. – Vi har med egen utveckling och tillverkning i Sverige stor trygghet i våra produkter och kontroll över kvalitén. Eftersom vi vidareutvecklar hela tiden gör vi även nya funktioner som successivt tillkommer i mjukvaran tillgängliga för MiniFinder-ägare. De kan laddas ned direkt till MiniFinder utan extra kostnad, berättar Ove.

De nya produkterna finns ute hos återförsäljare första veckan i maj. Rek. pris för MiniFinder Live: 4295 inkl moms och MiniFinder Sensor: 4595 kr inkl. moms.

Länk: www.redknows.se