17 april, 2009

Arne Mårtensson och Yaghan till Öppet Varv

Den före detta bankdirektören Arne Mårtensson är på väg att slutföra sin jordenruntsegling och avslutar med att både visa upp båten ”Yaghan” och hålla föredrag på Öppet Varv hos Hallberg-Rassy. Öppna Varv hålls i år 21-23 augusti på Orust.

Arne med hustru Helene seglar just nu jorden runt i deras Hallberg-Rassy 62:a ”Yaghan”. Seglingen påbörjades den 1 juni 2006 och man beräknas vara hemma i Stockholm igen den 28 juli 2009. Seglingen är på 44 000 sjömil och har bl a gått via Antarktis, Söderhavet, Sydafrika, Sydamerika och hem till Sverige igen.

Arne säger: ”Innan vi påbörjade vår jordenruntsegling seglade vi 12 000 sjömil med denna båt och blev övertygade om att det inte går att hitta en lämpligare båt för en jordenruntsegling på två personer. Vi seglade bland annat båten fram och tillbaka till Island 2003.”

Hallberg-Rassy 62:an ”Yaghan” kommer att vara utställd för ombordstigning i Hallberg-Rassys hamn under Öppet Varv, tillsammans med totalt ett hundratal nya intressanta båtar, varav nio Hallberg-Rassybåtar.

Arne har mycket att berätta från jordenruntseglingen och många fina bilder att visa på sitt föredrag. För att alla internationella gäster skall kunna följa med, hålls föredraget på engelska. Hallberg-Rassy arrangerar traditionsenligt ett intressant föredrag under Öppet Varv.

Varje tidigare gång har föredraget blivit helt fullbokade i förväg och man har god anledning att tro att Arnes föredrag kommer att bli än mer populärt. Man har därför redan från början planerat in två föredrag; ett på lördag kväll den 22 augusti 2009 kl 19 med mat, och ett andra föredrag på söndag den 23 augusti kl 12 utan mat.

Anmälan görs till Hallberg-Rassy.

Länk: www.hallberg-rassy.com

Länk: www.oppetvarv.se

Länk: www.yaghan.com