16 april, 2009

Långsam segling – Ericsson 4 ligger tvåa

Det går intesärskilt snabbt för deltagarnai Volvo Ocean Race som är på väg mot Boston. Under den gångna nattendelades fältet upp en aning och det skiljer lite mer mellan båtarna än igår. Telefonica Blue leder med 17 Nm före Ericsson 4 medan Ericsson 3 har halkat ner till sjätte plats. Hon ligger dock bara cirka 36 Nm efter ettan.

Klockan 10:00 lokal tid på torsdagsförmiddagen hade båtarna återfått en ost-sydost stadig bris på cirka10knop, så det är njutbar och skön segling som gäller.

Under de senaste 24 timmarna har allt fungerat på alla deltagarbåtarna utom Ericsson 3, som har haft problem med ett backstag till masten. Skadorna kunde dock reparareras och Ericsson 3 var snabbt tillbaka i racet igen.

Mångahade trott att vindarna skulle ha ändrat sig till nordost, men så blev alltså inte fallet. Vindarna i det aktuella området vrider sig medurs ochdärför tvingades alla båtarna att segla in mot kusten i några timmar.

Vem som kommer att vinna den här delsträckan är en helt öppen fråga för tillfället. Med över 3 500 Nm kvar till målgång i Boston skiljer det fortfarande inte mer än 55 Nm mellan ettan och sjuan (Green Dragon) och därför kan vem som helst av båtarna som har mer tur än de andra med vindskiftena ta sig upp i ledningen.

Länk: www.volvooceanrace.org