7 april, 2009

Henri Lloyd jacka med regnkeps

Efter över 1 000 dagars testande under Americas Cup 2007 i Valencia föddes TP 2 Shadow Jacket. I år släpps den andra generationens Shadow range som är efterföljare till den generation som såg dagens ljus 2005.

Flera av de linjer som Henri Lloyd presenterar i 2009 års kollektion har det unika OPTIVISION Hood systemet som ger ett suveränt pereferiseende. Genomskinliga TPU fönster är integrerade i huvan på varje sida vilket gör att man ökar sikten åt sidorna utan att tappa skydd för ansiktet.

Allt för att du ska få en större fördel i den viktiga taktiken. Materialet i jackan är Henri Lloyds 2,5 lagers TP2 material som ger en jacka som andas som en midlayerjacka men som också ger ett skydd som en ren skalprodukt. Membranet i jackan gör att den fuktighet som uppstår försvinner snabbt och håller dig torr.

Yttermaterialet på jackan har ett nytt förbättrat system som kallas Super Durable Water Repellent finish (SDWR), vilket har tagits fram för att reducera den saltvattenhinna som vanligtvis lägger sig på andra vattenavstötande material.

Förutom TP2 Shadow 2G Jacket finns även i rangen TP2 Shadow 2G Hood Smock och TP2 Shadow 2G Salopette byxor.

TP2 Shadow 2G Jacket och Hood Smock finns i färgerna Carbongrå , Knallblå och Ljusgrå,

TP2 Shadow 2G Salopette finns I Carbongrå och Ljusgrå.

Hela rangen finns i storlekar från XS till XXL

TP2 Shadow 2G Jacket Rek 3695,-
TP2 Shadow 2G Hood Smock Rek 3195,-
TP2 Shadow 2G Salopette Rek 2995,-

Länk: www.henrilloyd.com/marine

HISTORIK
Henri Lloyd – True to the sea
Allt började ute till havs år 1963 och Henri Lloyd har varit havet troget sedan dess. Henri Lloyds grundare Henri Strzelecki, eller “Mr Henri” som han kallades, var en ivrig seglare och visste av erfarenhet hur tunga och obekväma de traditionella oljerockarna som användes som regnrockar var.

Mr Henri föstod sig på 60-talets nya tyger och vilka möjligheter det öppnade för ett nytt företag. Han började tillverka högklassiga regnkläder av Bri-Nylon och blev en föregångare inom seglingskläder och en banbrytare i användningen av nya material. I dag används Henri Lloyds seglarrockar och regnställ av såväl professionella seglare som amatörer i hela världen.

Henri Lloyd Lifestylekollektionen föddes på 1980-talet med seglarjackan Consort Original. Skotergängen i Milano tog till sig Consort Original jackan som sin “uniform” år 1984. Jackan hade utvecklats för båtdäck redan år 1965 men den blev ett modefenomen som svepte över hela Europa. Henri Lloyds seglarstil blev snabbt en hit. Detta överraskande sidospår in i modevärlden födde nya idéer och Henri Lloyd Lifestyle skapades. Henri Lloyd Lifestyle säljs över hela världen, från Australien till Finland.

Länk: www.sportmanship.se