30 mars, 2009

Henri Lloyd i samarbete med Formel 1 team

Sjöklädestillverkaren Henri Lloyd går inn i ett samarbete med Formel 1-teamet Brawn GP inför 2009 års Formel 1 säsong. Henri Lloyd blir officiell leverantör av Clothing och Footwear Technology. Henri Lloyd är ett av de marknadsledande varumärkena inom teknisk segling och lifestylekonfektion, och har i över 45 år gått i täten för utvecklingen av material, design och produktutveckling.

Pressrelease:

Henri Lloyds kunskap och erfarenhet av innovativ materialteknologi har applicerats i de kläder som Brawn GPs team kommer att bära under Formel 1 säsongen 2009, för att skapa en uniform som är anpassad till de olika klimatmiljöer som teamet kommer att stöta på under de 17 olika racen i Grand Prix kalendern.

– Vi är mycket glada över att välkomna Henri Lloyd till Brawn GPs team. Vi är stolta över att starta upp ett samarbete med ett företag och ett varumärke som själva tar stolthet i sin innovation och design, och vi kommer att arbeta mycket hårt med Henri Lloyd för att skapa kläder som ger högsta möjliga nivå inom textilteknoligi för vår mycket krävande arbetsmiljö, säger Ross Brawn, chef för Brawn GP.

– Teamet har tävlat mot klockan för att färdigställa våra förberedelser för säsongens första race i Melbourne och vi vill tacka Henri Lloyd som har delat vår vision om teamets framtid och dess satsning.

– Vi tycker att det är mycket spännande att gå in i ett officiellt samarbete med Brawn GP, ett team som reflekterar vårt Brittiska arv och som också speglar produktinnovation och teknologi. Vi är exalterade över vår framtid ihop och önskar teamet all framgång 2009 års Formel 1 säsong, säger Paul Strzelecki, Henri Lloyds VD.

Henri Lloyd grundades 1963 I Manchester, England, och började som en tillverkare av seglings och outdoorkläder och blev snabbt ledande inom tekniska sjökläder. 1984 klev Henri Lloyd på allvar in på fashionmarknaden, efter att Henri Lloyds originalseglarjacka, The Consort Jacket togs upp av The Milan Scooter Society, Panninari, som deras inofficiella ”uniform”.

Henri Lloyd säljs och marknadsförs i Sverige av Sportmanship AB.

Länk: www.henrilloyd.com