27 mars, 2009

Nya fiskespön, rullar och båtar på Sportfiskemässan

Miljöbåten 2.0 är en satsning på miljövänligt fiske av Unga Sportfiskares förbund. Båten kan dras efter cykel och lämpar sig därför även för ungdomar som inte har körkort.

Uppblåsbar kajak med trampor i RYGGSÄCK från Hobie Kajak. Nu lanserar Hobie sin minska, kortaste och lättaste uppblåsbara kajak med samma suveräna konstruktion och design som i12s och tandem i14t. Nu ger vi flytringen en riktig match, för denna kajak blir så liten och lätt att man kan ta den på ryggen och traska bort till otillgängliga sjöar och områden för riktigt unika upplevelser. Och ändå ha kvar samma mobilitet och hands-free.

I samarbete med Abu Garcia lanseras nu en unik jerkbaitrulle under temat “Ge fan i våra vatten”. Rullen har fått en uppseendeväckande design med projektets neongröna döskalle på gaveln För varje såld Ambassadeur “Ge fan i våra vatten-edition” går en rejäl slant till fiskevård! Kampanjen Ge fan i våra vatten tillkom efter ett initiativ från sportfiskande rockmusiker som såg det stora behovet av att restaurera och skydda hotade vattenmiljöer. Bland annat har ett samlingsalbum med 12 rockband getts ut och mer än 300 000 kr har samlats in till fiskevård. Det första stora projektet som dragits igång med pengar från Ge fan i våra vatten är gäddforskningsprojektet pikereg.se.

Freedom Hawk Kayaks saluför en fiskekajak med utfällbara pontoner i aktern och är utan tvekan marknadens stabilaste fiskekajak! Med infällda pontoner är den relativt lättdriven och ser ut som en vanlig kajak. Med utfällda pontoner blir den en mycket stabil och i det närmaste o-vältbar fiskeplattform. Stående kan du vrida dig för att fiska 360 grader, perfekt kajak till jerk- och flugfiske.

Folbot har tillverkat hopfällbara kajaker sedan 1933. I USA ges livstids garanti så det är mycket bra kvalitet. Folbots kajaker har ett skelett av aluminiumrör överdraget av en duk av hypalon. Kajakerna är oerhört enkla att sätta ihop och prestandan är mycket bra. Vikten är från drygt 10 kg – kajaken bärs hopfälld i en ryggsäck. Det finns ett stort antal modeller och färger. Pris från ca 15000 kr. En hoppfällbara kajak kan förvaras i en garderob i lägenheten och tas med på bussen, tåget eller flyget. Säljs i Sverige av Esker Outfitters AB, se mer på www.esker.se

OCA Outboard Covers – Skydd för utombordsmotor introduceras nu i Sverige. Varför utsätta din utombordsmotor för solblekning, saltvatten, korrosion och repor när du kan skydda den med skräddarsydda Outboard Covers? En utombordsmotor är ofta en dyr investering och ett skydd för din motor kostar bara en bråkdel av det priset. I och med introduktionen av Outboard Covers i Sverige blir det enkelt att skydda sin investering och behålla motorn i nyskick. Skydden kan beställas med valfritt tryck och på så sätt blir din motor en perfekt reklampelare samtidigt som de skyddar din motor. OCA Outboard Covers startade i Australien och har med stor framgång sålt
skräddarsydda skydd för utombordsmotorer de senaste 9 åren.

I och med lanseringen av Outboard Covers i Sverige blir nu denna högpresterande och kostnads-besparande produkt tillgänglig för alla Sveriges båtägare. Med över 850 designade mönster säkerställs en perfekt passform oavsett motor; Yamaha, Honda, Suzuki, Johnson, Mercury, Mariner och Evinrude. Kunden kan välja mellan “Full Cover” för skydd under transport och vid förvaring eller “Splash Cover” för skydd av motorkåpan när båten är i vattnet och när motorn används. Outboard Covers är tillverkat i ett Polysoft®-material som står emot UV-strålning och tillåter motorn att andas, varpå man förhindrar kondens och korrosion. Alla Otuboard Covers levereras med två års garanti mot röta och solblekning. Kunden kan välja mellan ett flertal färger och även designa sitt eget tryck i färg eller svartvit.

Länk: www.sportfiskemassan.se