22 mars, 2009

Star Wars i Varberg

Första veckan i augusti går Starbåts-VM i Varberg. Närmare 100 besättningar tävlar då i en av världens allra mest prestigefyllda seglingtävlingar. De tävlande utgör den yppersta eliten i seglingsvärlden med bland annat Americas Cup, Volvo Ocean Race och OS bland sina meriter.

Deras absolut starkaste drivkraft är att här besegra världens bästa seglare och vinna ära och respekt.
Efter att Starbåts-VM genom åren genomförts i bl a Rio de Janeiro, Los Angels, Cadiz och Buenos Aires, har Miami till i år lämnat över värdskapet till Varberg, som nu återetablerar sig som seglarstad.

Hetast är Sveriges egen Fredrik Lööf som var med i guldmedaljstriden vid OS i Beijing. Men där blev snuvad på guldet (visst, brons i alla ära men…) och nu är han oerhört revanschsugen och har föresatt sig att sätta kommande besökare rejält på plats.

Framför allt återstår det för Fredriks del om att bevisa – en gång för alla – att han kan slå sin ständige antagonist, Iain Percy från Storbritannien som tog OS-guldet 2008 och dessutom slog Fredrik och Anders i Europamästerskapet i Varberg 2005. Vi kan alltså se fram mot ett riktigt stjärnornas krig i sommar!

Starbåts-VM 2009 arrangeras av Varbergs Segelsällskap under Varberg Sailing Week, som under hela veckan håller fest och visar upp sig som seglarstad och Sveriges havssportstad nummer 1. Här samlas segling, surfing och allt annat som hör livet vid havet till. Välkomna!

Länk: www.starworlds2009.com

Kommentarer

Oscar 08:32:21 2009-04-13

Vi ses i Varberg! Det här blir en riktigt bra sommar. Och det är ju en fantastiskt snygg logga dom tagit fram för tävlingen. Det känns riktigt seriöst. Mer sånt i Sverige!