9 mars, 2009

Stiftelsen Håll Sverige Rent gör radioreklam med Lennart Jähkel och Johan Ulveson

Håll Sverige Rent har under lång tid verkat för att förbättra den marina miljön och då bland annat tillsammans med fritidsbåtfolket. Miljövänliga alternativ till giftiga båtbottenfärger, minskad användning av kemikalier och korrekt hantering av avfall är några av frågorna som stiftelsen arbetar med.

Nu satsar Håll Sverige Rent på radioreklam för att nå denna målgrupp på ett nytt sätt. Reklamens målsättning är att få båtägare på ostkusten att använda sig av båttvätt som alternativ till båtbottenfärg.

– Vi hoppas, genom den här radiokampanjen, nå en större andel yngre båtägare och fler av de kvinnor som utnyttjar sjön på sin fritid, säger Elin Svensson, projektledare på Håll Sverige Rent. Vi fortsätter att satsa på PR och traditionell annonsering och kommer därigenom totalt att nå ut till en mycket större andel av båtägarna.

I radiokampanjen uppmuntras lyssnare att besöka Håll Sverige Rents webbplats där man bland annat kan få påminnelse om när det är dags att tvätta båten med hjälp av en SMS-funktion. Satsningen görs i samarbete med mediebyrån Carat och produktionsbolaget Delorean samt skådespelarna Lennart Jähkel och Johan Ulveson som medverkar i reklamen. Reklamen kommer att sändas i de största kommersiella radiokanalerna under tre olika perioder i vår och sommar.

– Med hjälp av radio kommer vi att kommunicera väsentligt bredare än tidigare. Tack vare kvalitativa produktioner och karaktärerna, som ju har en koppling till Östersjön genom TV hoppas vi också kunna påverka på ett underhållande och känslosamt sätt, säger Daniel Nellhard, Mediechef Broadcast, Carat.

Eftersom den uttalade målgruppen (yngre och kvinnor) är svåra att nå genom Håll Sverige Rents traditionella mediakanaler tror vi att radio kommer att komplettera kampanjen på ett effektivt sätt.

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en opinionsbildande organisation som verkar för att minska individens nedskräpning, främja återvinningen och öka miljömedvetenheten i syfte att bidra till en hållbar utveckling. Arbetet bedrivs genom kampanjer och projekt, miljöutbildningar och utdelandet av olika miljöutmärkelser.

Kommentarer

Gurra 14:41:07 2009-03-09

Vilklen töntgrej. Grabbarna är kul, men vad är det här? Verkligen?

Susanne 09:10:54 2009-03-10

Överåriga "killar" som tror att de är häftiga.