23 februari, 2009

Nytt vandrarhem på Nåttarö

Nu finns det ett nytt vandrarhem på Nåttarö i Stockholms skärgård. Vandrarhemmet inryms i Östermars gård på öns norra sida. Gården består av fyra hus och ligger i ett mycket naturskönt område, nära till både badstrand och klippor. Sammanlagt har vandrarhemmet 32 bäddar fördelade i 4 hus. I den gula huvudbyggnaden finns en liten bröllopssvit inrymd med, i stort sett, bara en stor säng.

Vandrarhemmet öppnar verksamheten den 12 juli och är anslutet till STF. Detta innebär att det går att boka via STF:s hemsida. För att komma till Nåttarö utan egen båt är det lättast att ta Waxholmsbåt från Nynäshamn, därifrån tar det cirka 30 minuter att komma till Nåttarö.

Nåttarö blev utnämnt till naturreservat förra året på grund av sin fina natur. Ön har mycket bra badmöjligheter med både klippor och sandstränder (Stora Sand och Skarsand). Fiskemöjligheterna räknas som goda med förekomst av gädda, abborre och inte minst havsöring. Till det sevärda räknas Dovhjortarna som orädda betar i flock, havsörnen som har kommit tillbaka, märkliga jättegrytor och Drottninggrottan.

Nåttarö vandrarhem drivs av Din Skärgård som är en ekonomisk förening som har ägnat sig åt turism i Stockholms skärgård i cirka 20 år.