20 februari, 2009

Operasångare startar båttvätt på Ingarö 1 maj

I Kolström, den lilla farleden för småbåtar förbi Ingarö kyrka mellan Baggensfjärden och Ingarö, kommer en båttvätt att etableras alldeles under motorvägsbron till Ingarö.

Pressrelease:

Ägaren, Bengt Nordfors, välkänd operasångare bland annat från Fantomen på Operan vill slå ett slag för miljön och göra det möjligt för motor- och segelbåtar att bottentvätta i hans nya anläggning.

I planerna ingår också att starta Café Kolström ombord på husbåt i hamnen.

Båttvätten, en ECO S 300, kan tvätta motor- och segelbåtar med maxbredd i vattenlinjen om 3 m och största köldjup om 2 m. All materia som borstas bort, samlas upp för senare destruktion.

Anläggningen kommer att vara i drift från den 1 maj.

Bengt Nordfors:
“Jag har länge velat göra något för miljön. Som båtägare och ägare till en mindre båthamn har jag länge funderat på problemen med bottenfärgers giftighet. Jag vill ge båtägarna en chans att äga sina båtar utan att behöva bottenmåla alls.”

Gustaf O Douglas:
“Vi är glada över att äntligen få en båttvätt i Värmdö-området. Att från Värmdö/Ingarö köra till andra båttvättar i Nynäshamn, Trosa, Lidingö eller Vaxholm har inte varit optimalt. Vi önskar Bengt lycka till med sin satsning på miljön.”

Bilden visar Boatwasher i arbete i Vasahamnen i Stockholm. Foto: Boatwasher.