16 februari, 2009

Enkät och portal om tjejer på sjön

Kvinnor på sjön är en portal och ett nätverk för kvinnor som är verksamma inom båtvärlden och/eller arbetar för fler kvinnor på sjön. På båtmässan Allt för sjön i Stockholm arrangerar Kvinnor på sjön ett stort antal seminarier. Du hittar även information och enkäten under www.kvinnorpasjon.nu

Pressrelease

Tjejbåtsprojektet ber alla tjejer och kvinnor som seglar eller som åker motorbåt att tycka till om hur ni vill ha er båt.

Nu har du chansen att tycka till i en enkät! Hur vill du ha just din båt? Vad vill du förbättra, förfina, förenkla eller utveckla så att båten ska passa just för dig? Det är bara du som kan svara på den frågan och vi vill gärna ha just ditt svar!

Tänk dig om vi gemensamt kan forma en båt eller en båtdetalj som är bra för oss tjejer! Och är det bra för oss tjejer så är det naturligtvis bra även för andra. Ta chansen och utveckla dina idéer!

Du som får denna information och är administratör – vi ber dig vidarebefodra till alla kunder eller medlemmar inom företaget, klubben eller föreningen.

Du som man eller kvinna – hjälp oss sprida informationen så att det når kvinnor som kan vilja svara på enkäten. Tack på förhand!

Enkäten är uppdelad i två delar:

Första delen är frågor som kan ställas både till seglande kvinnor och kvinnor som åker motorbåt. Det handlar bl.a om bekvämlighet och säkerhet.

Andra delen riktar sig enbart till seglande kvinnor och är mer inriktad på segeltekniska frågor.

När du svarar på enkäterna – ta god tid på dig – tänk kreativt – tänk innovativt. Vänd upp och ner begreppen. Stora som små detaljer.

Vill du tex ha en “fast” kofångare runt hela båten istället för att hålla på med fendrar?

Har du sett reklamen om kastrullen med hällpipar, glaslock och durkslag inbyggt i locket? Hur lång tid tog det inte att komma på denna enkla men ack så genialiska lösning.
Två gennakrar samtidigt, som inte släpper ut någon luft mellan seglen vid förstaget, istället för en spinnaker. Kan det vara något? Då slipper man ju spinnakerbommen.

Du behöver inte ha lösningen på alla dina önskemål eller idéer, utan du kan önska dig någon förbättring som sedan konstruktörer får gnugga sina hjärnceller för att lösa. Utifrån alla svar så fortsätter vi in i designfasen och därefter presenteras vad ni bidragit med på Scandinavian Boatshow i Stockholm hösten 2009 !

Släpp allt vad som har med ekonomi att göra. Tänkt fritt – tänkt nytt!

Tjejbåtsenkät del 1. https://surveys.itkroonan.se/form?form=openmind1*1232620435*sv

Tjejbåtsenkät del 2. https://surveys.itkroonan.se/form?form=openmind1*1230395969*sv

Enkäten är producerad av Eva Sporrner med stöd av Svenskt Marintekniskt Forum, Fyrbodal, Nutek och Sweboat. Ev frågor och kommentarer kan skickas till kvinnorpasjon@kvinnorpasjon.nu

Länk: www.kvinnorpasjon.nu