20 november, 2008

Specialutgåva från Pentax med kristaller

Vid årsskiftet släpps en specialversion av den digitala SLR-kamera Pentax K-m, helt klädd med kristaller från Swarowski, delvis i form av ett orientaliskt färgsprakande drakmönster. För att bli ägare till denna bling-kamera som produceras i en ytterst begränsad upplaga, får man räkna med att punga ut med ca 30 000 kronor. I priset ingår ett 18-55 mm zoomobjektiv.

”Detta är den ultimata statusprylen med rejäl blingfaktor”, säger Per Skog hos Pentax generalagent Focus Trading. ”Swarovskikristallen innehåller ca 32 procent bly för att maximera reflektionen, vilket gör denna kamera till ett gnistrande fyrverkeri av ljus och färger.”

Kameran är konstruerad för nybörjare inom digital SLR-fotografering, och erbjuder förenklad hantering i ett lättmanövrerat kompakt kamerahus med låg vikt. Den har en uppgraderad version av Pentax Auto Picture mode, som automatiskt detekterar typ av motiv och väljer lämpligt fotograferingsläge. Den har även en lång rad med avancerade egenskaper och sofistikerade funktioner – däribland en innovativ bildstabiliseringsmekanism inbyggt i kamerahuset. Följden blir enkel användning, även för oerfarna förstagångsanvändare.

Pentax kristallprydda kamera är funktionellt identisk med den nyligen lanserade digitala SLR-kameran Pentax K-m.

Länk: www.it-wire.nu/p.jsp?p=2256&d=2250