4 maj, 2007

Nacka Strand Waterfront Days 4-6 maj

För 6:e året i rad bjuder Stockholms eget seglingsmecka, Nacka Strand, in till en fullspäckad helg för hela familjen. Under tre dagar bjuder Nacka Strand på en marin meny av aktiviteter för alla som älskar båtar, segling och vatten.
”Nacka Strand och Waterfont Days växer för varje år. Att Nacka Strand är Stockholms mest citynära seglingsmetropol märks tydligt. I år är intresset för kappseglingarna större än någonsin och under Waterfront Days har vi förmodligen Stockholms största flerskrovsregatta i Nacka Strand”, säger Viktoria Westholm, AP Fastigheter.
Intresset för segling och båtliv har ökat markant de senaste åren och är idag en sport som blivit mer och mer publik. Fredagen den 4 maj går startskottet för alla båtentusiaster och bryggseglare i Nacka Strand. Vinterns after-ski ersätts av after-sail i solen på bryggan.
Publiken kan förvänta sig allt ifrån fartfyllda kappseglingar, en flytande båtmässa med många spännande nyheter som visas upp, modellbåtssegling och kajak.
60 fots-trimaranen HiQ som är en av världens snabbaste segelbåtar med en toppfart på över 40 knop, ligger som en kronjuvel i hamnen i Nacka Strand. Gå ombord och träffa besättningen för att snacka segling Representanter från Nacka Strand Yacht Club finns på plats och självklart blir det också after-sail med marint tema på Restaurant J.
Nytt för i år är att det bland annat anordnas rundturer med sjöflygplan samt att det är Sverigepremiär för Hobie Cats Adventure Island som är en uppföljare till Hobies unika trampkajak.
Helgen inleder också säsongsstarten för Grand Prix-seglingar med den supersnabba 30-fots Trimaranen SeaCart 30 med en besättning som tillhör några av de skickligaste i Skandinavien.